JADŁOSPIS OBIADOWY
PONIEDZIAŁEK 09.01.2023
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI + KASZA GRYCZANA
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ,PORA I MARCHEWKI
SOK POMARAŃCZOWY JABŁKO
ALERGENY:1,7,9
WTOREK 10.01.2023
BARSZCZ UKRIŃSKI
PIEROGI Z MIĘSEM ,KAPUSTĄ I OKRASĄ
OGÓREK KISZONY / KORNISZON
SOK MARCHEW-JABŁKO GRUSZKA
ALERGENY:1,3,7,9
ŚRODA 11.01.2023
ZUPA SZCZWIOWA Z ZIEMNIAKAMI I JAJKIEM
UDZIK Z KURCZAKA + ZIEMNIAKI
MARCHEWKA Z GROSZKIEM
WODA Z CYTRYNĄ MUS OWOCOWY
ALERGENY:1,3,7.9
CZWARTEK 12.01.2023
ZUPA BROKUŁOWA
MIZERIA
SOK JABŁKOWY BANAN
ALERGENY:1,7,9
PIĄTEK 13.01.2023
ZUPA PIECZARKOWA
MINTAJ W CHRUPIĄCEJ PANIERCE + ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KPUSTY KISZONEJ
WODA NIEGAZOWANA JOGURT
ALERGENY:1,3,4,7,8.9
INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
1. Ziarna zboż zawierające gluten[tj.pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz,
kamut lub ich odmiany hybrydowe] oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
5. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
6. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie[łącznie z laktozą]
8. Orzechy z drzew orzechowych,tj.migdały,orzechy laskowe,orzechy włoskie,
orzechy nerkowca,orzechy pekan,orzechy brazylijskie,orzechy pistacjowe,
orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie.
9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.
11. Ziarna sezamowe i produkty przygotowane na jego bazie.
12. Dwutlenek siarki oraz siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2.
13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.