JADŁOSPIS OBIADOWY
PONIEDZIAŁEK 29.05.2023
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
KOTLET SCHABOWY + ZIEMNIAKI
WODA JABŁKO
ALERGENY: 1,3,7,9
WTOREK 30.05.2023
ZUPA JARZYNOWA
MAKARON Z SEREM I MUSEM TRUSKAWKOWYM
SOPK MARCHEW- JABŁKO/WODA
ALERGENY: 1,3,7,9
ŚRODA 31.05.2023
GROCHÓWKA
KOTLET SOUTE Z PIERSI KURCZAKA+ KASZA BULGUR
SURÓWKA Z POMIDORA I CEBULI
SOK POMARAŃCZOWY/WODA CIASTKO ZBOŻOWE
ALERGENY: 1,7,9
CZWARTEK 01.06.2023
BARSZCZ UKRAIŃSKI
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z MIĘSEM I WARZYWAMI
WODA MUS OWOCOWY
ALERGENY: 1,3,7,9
PIĄTEK 02.06.2023
ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ
MINTAJ W CHRUPIĄCEJ PANIERCE + ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM
SOK JABŁKOWY /WODA JABŁUSZKA SUSZONE
INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
1. Ziarna zboż zawierające gluten[tj.pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz,
kamut lub ich odmiany hybrydowe] oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
5. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
6. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie[łącznie z laktozą]
8. Orzechy z drzew orzechowych,tj.migdały,orzechy laskowe,orzechy włoskie,
orzechy nerkowca,orzechy pekan,orzechy brazylijskie,orzechy pistacjowe,
orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie.
9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.
11. Ziarna sezamowe i produkty przygotowane na jego bazie.
12. Dwutlenek siarki oraz siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2.
13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.